Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Kullanıcı isimleri ve anlamları  (Okunma sayısı 59415 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eylül 25, 2008, 09:12:28 ös
  • Skoç Riti Masonu
  • Aktif Uye
  • *
  • İleti: 511

Sayın Üyeler;

Bu başlığa kullanıcı adınızın anlamını ve neden bu adı seçtiğinizi yazabilirsiniz.

Saygılarımla.


Eylül 25, 2008, 09:17:25 ös
Yanıtla #1

Ilk olarak ben basliyayim Sayin Aramis :)

Kullanici adim olan Sevil; bilindigi uzere Sevilmekten gelmekte ve anlami benim icin cok ozel oldugundan,  ozellikle de gercek ismim olmasi nedeniyle Sevil olarak sectim.

Benim icin ozel anlamina gelince Sevmenin ve Sevilmenin esdegerde olmasi itibariyle bu duyguyu derinden yasamanin vermis oldugu guzellikten kaynaklaniyor, sanirim..

Saygilar.
הדבר היחיד לשמור על אנשים בחיים הוא אהבה וכבוד

Aimer et être aimé c’est sentir le soleil des deux cotés.

«Ոսկե Տարիքը - Փոթորիկները, չի կարող կանխել մարդիկ սիրում են ծովը.


Eylül 25, 2008, 09:55:43 ös
Yanıtla #2
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 211
  • Cinsiyet: Bayan

Merhaba ,

Nueva'yı seçmiş olmamın nedeni , Fransa'da özellikle 1995 yılı ve sonrası dönemde sayıları hızla artan bir genç kadınlar topluluğuna atıf yapıyor olmasıdır. Bu genç kadınlar , sadece ev yaşamının düzenlenmesi, çocukla ilgilenme ve erkeğe destek verme gibi "geleneksel kadın rolleri" ile yetinmeyen , eğitimi ve kariyer gerekleri için 20'li yaşlarda evlenmeyi kabul etmeyen , özellikle de medya , finans ve  pazarlama dünyasında kilit pozisyonlarda görev yapan aktif genç kadınlardır.

1990'lı yıllarla birlikte küresel iş yaşamında bu kadın prototipi yaygınlık kazanmıştır ve 1995'den itibaren ülkemizde de temsilcileri belirmiştir. Bu genç kadınların erkek dünyasıyla hiçbir problemleri olmayıp sadece kadının yönetsel görevlerde de etkin olabileceğini ve domestik görevler ( çocuk için yüksek lisansdan vazgeçme, eşi istemediği için başka ülkeye yönetici olarak gidememe v.b.) uğruna genç kadınların kapasitelerini sınırlandırmalarının feodalite göstergesi olduğunu ispatlamak istemekteler.

Bu genç kadınların etkisiyle Fransa'da kadın tanımlaması giderek değişmiştir , kadınlarda evlenme yaşı yükselmiş, geç doğum yapma trendine girilmiş , yönetsel konularda MBA derecesi almak gibi yaklaşımlar artmıştır. Bunlara bağlı olarak kadına orada ve yavaş yavaş ülkemizde de bir " Nouvelle Valeur" ( Yeni Değer) atfedilmeye başlanmıştır. Akıma bu nedenle kamuoyunda bu isim verilmiştir.  Bu kadın tipiyle birlikte toplum , bir genç kadının hem başarılı bir iş kadını hem de iyi bir anne ve eş olabileceğini görmüştür ve bundan böyle de artık "kadın"  da pasifize olmak zorunda olmadığını anlamış bulunmaktadır.

Ülkemizde "kadın" a atfedilen bu "yeni değer" (Nouvelle Valeur) henüz Avrupa'ya göre daha yüzeyseldir ve yerel kullanımlarda ne yazık ki hala "holding kadını" ya da "plaza kızı" gibi yüzeysel ifadelerle tanımlanmaktayız. Ancak "yeni" yi kabul ettirmek her dönemde güçtür ve zaman alıcıdır. Kararlı ve gelişime açık olmak gerekir . Bunları temsilen "Nouvelle Valeur"ü    Nueva olarak kısaltıp kendime seçtim . Çok da severek kullanıyorum .     

Saygı ve sevgilerimle
Quality has no fear of time ..


Eylül 25, 2008, 10:32:54 ös
Yanıtla #3
  • Skoç Riti Masonu
  • Aktif Uye
  • *
  • İleti: 511

Konuyu başlatan ben olduğuma göre sanırım benim de katkıda bulunmam gerekir.

Hayatımda en çok sevdiğim roman Dumas'nın Les Trois Mousquetaires (Üç Silahşörler) idir. Türkçe, ingilizce ve fransızca olarak toplamda 50 defanın üzerinde okumuşumdur. Herhalde o çağda doğmuş olsam, kralın silahşörlerinden biri olurdum.
Üç Silahşörler bilinenden daha geniş süreyi kapsayan aslında bir dönem hikayesinin ilk bölümüdür. Athos, Porthos, Aramis ve D'Artagnan'ın hikayesini anlatır. XIII. Louis hayattadır ve iktidarda Kardinal Richelieu vardır.
İlk bölümün ardından '20 Ans Après' ( 20 Yıl Sonra ) isimli bir devam bölümü vardır. Bu bölümde XIV.Louis'nin çocukluk yılları, Kardinal Mazarin'in iktidarda olduğu (Müteveffa Fransa Cumhurbaşkanı Mittérand, kızının adını Kardinalden esinlenerek Mazarine koymuştur) yılları anlatır. Adından da anlaşılacağı gibi, kahramanlarımız delikanlılık yıllarını geride bırakmış 4o'lı yaşlarını sürmektedir ve gelişmeler sonucu  D'Artagnan- Porthos ve Aramis-Athos karşı kamplarda bulurlar kendilerini, tabii sonunda tekrar bir araya gelirler.
Bu ikinci kısımdan sonra Türkiyede bilinmeyen, bir 10 yıl sonrasını anlatan 'Vicomte De Bragelonne' isimli bir 3. bölüm vardır. Bu bölüm yaklaşık 1000'er  sayfalık 3 kitaptan oluşur, kahramanlarımızın yaşlılık yılları ve XIV.Louis'nin iktidarı ele aldığı yıllar anlatılır. Türkçeye çevrilmediği için söyleyebilirim, spoiler olmaz sanırım, Aramis dışında tüm kahramanlar birer birer ölür.

Neden Aramis? Romanı bir bütün olarak alırsak baş kahraman D'Artagnan 2. ve 3. kısımda giderek salt asker ve salt kurnaz biri olup çıkar. Gençliğindeki o heyecanı, duygularını yitirir.
Porthos çok güçlüdür ama bir o kadar gürültücü, naif ve palavracıdır.
Athos, ah Athos.... Athos olmayı hayal bile edemem, öylesine soylu, öylesine asil, öylesine kusursuzdur ki! Neredeyse tanrısaldır.
Ve Aramis. İçlerinde en zarif, aslında en entrikacı, en 'elegan', en yakışıklı, en bakımlı, en gönül işlerine yatkınlarıdır. Silahşörken papaz olmak ister, papaz gibi davranır, papazken silahşör olmak ister, silahşörmüş gibi davranır. Kendime en yakın bulduğum, Athos'tan sonra olmak isteyeceğim kişilik Aramistir.
Bir de Kardinal Richelieu var ki, bu tarihsel kişilik asıl en büyük hayranlığımı taşıyan (Armand-Jean Duplessis gerçek adıdır) çok büyük bir devlet adamıdır. Bazı yerlerde kullanıcı adı olarak Richelieu'yü seçerim kendime. Aramis ile ikisi arasında gidip gelirim daima, seçim yaparken çok zorlanırım.
« Son Düzenleme: Eylül 25, 2008, 10:51:56 ös Gönderen: aramis »


Eylül 26, 2008, 01:59:07 öö
Yanıtla #4

"doğudanesen" benim ad ve soyadıma benzer bir söyleyişe sahip olmasının yanında anlam olarak;
"evrensel bazda en ileri medeniyet düzeyi, tarih boyunca yer değiştirse de başlangıcı doğudur ve doğudan yayılmıştır" anlamını taşıyor benim için...
Bilgi , en kutsal güçtür !


Eylül 26, 2008, 02:01:36 öö
Yanıtla #5
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 1648
  • Cinsiyet: Bay

Kendi ismimin baş harfini ve soyadımı kullanıyorum.Çünkü söylediklerimden ve foruma üye olmaktan çekinmiyorum.

saygı ve sevgilerimle


Eylül 26, 2008, 02:33:11 öö
Yanıtla #6
  • Ziyaretçi

Kullanıcı adım benim asıl adım; anlamı Kral demek.


Eylül 26, 2008, 10:26:11 öö
Yanıtla #7
  • Ziyaretçi

Amurdad,mükemmellik demek,dünyayı koruyan iki melekten biri,zerdüşt dini takviminde ayın 7.günü, beşinci ayın adıymış.Marut isimli meleğin dönüşerek aldığı kelimede derler.
Hoşuma gitti bende kullanmaya başladım. :)


Eylül 26, 2008, 11:19:40 öö
Yanıtla #8

VITRIOL Latince'de “Visita Interiora Terræ Rectificando Invenies Occultum Lapidem”,dir ve “Dünyanın derinliklerini ziyaret et gizli taşı bulacaksın” anlamına gelmektedir. Bu pratik simyada kayıp taş ya da mineral olarak düşünülmekle beraber, aslında insanın Tanrı’yı , tanrısal olanı kendi içinde bulacağı anlamına da gelmektedir.

Saygilarimla,
Virtus junxit mors non separabit


Eylül 26, 2008, 11:42:53 öö
Yanıtla #9
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *
  • İleti: 3734
  • Cinsiyet: Bay

1- Anlam

skullG

iki bölümden müteşekkil mürettep bir kullanıcı ismidir. 

bunlardan ilki "skull" kelimenin türkçe karşılığı hepimizce malum. Bir simge olarak kafatası ise, duygusal örtüden sıyrılan gerçeği temsil eder. Ayrıca yeni bir doğuş öncesi önceki kişiliğin ölümünü de simgeler. Kafatası başka bazı simgeler gibi maden olarak da kurşunla bağlantılıdır. Bir kurşunun altına dönüşmesi için gerek olan şey ise bu "yeni doğuş"tur.

ikinci bölümü "G" oluşturur. G'ye pek çok anlam izafe edebilirsiniz. Geometri, God, Gnose, Gravitation, Génie, Güzellik, Gönül, Gönye, Göz, Gerçek... pek çok anlam veya sadace bir harf olarak "G"

 2- Neden

Nedeni anlamının içindedir.


saygılarımla.


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
10 Yanıt
22016 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 20, 2011, 11:26:23 ös
Gönderen: hakan_34_06
6 Yanıt
28257 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 02, 2010, 09:56:11 öö
Gönderen: alcyone
0 Yanıt
10476 Gösterim
Son Gönderilen: Nisan 16, 2010, 01:15:31 ös
Gönderen: Onien
8 Yanıt
23735 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 03, 2010, 11:12:56 öö
Gönderen: ADAM