WASHINGTON D.C.Kentsel alanlarda elbette özellikle düzenlenmiş birçok geometrik ilişkiye rastlanabilir. Çünkü zaten kent planlaması yapanlar bunu böyle tasarlamıştır.
Fakat ABD’nin başkenti Washington D.C. bu bağlamda diğer birçok kentten biraz farklıdır.
Bu kentin ilgileneceğimiz bölgesi, Beyaz Saray’ın kuzeyindeki çevre.
(Aşağıdaki resmi göremiyorsanız, ben bu işi beceremedim demektir.) 
Buradaki sokaklar genellikle kuzey-güney ve doğu-batı yönlerinde birer dikdörtgen oluşturacak biçimde düzenlenmiştir; buna çoğu Amerikan kentlerinde rastlanabilir...
Gene diğer bazı Amerikan kentlerinde olduğu gibi, bu sokakları verev olarak kesen ve birer meydanda buluşan geniş caddeler vardır.
Beyaz Saray ile birlikte kuzeyindeki caddelerden bazılarını izlediğimizde ortaya birtakım üçgenlerin çıktığını görürüz. Kimisi dik, kimisi ikiz kenar üçgenler. Bunların hepsinin birleşim noktası Beyaz Saray’dır.
Şimdi Washington D.C. kentinin 1862 tarihli planından o bölgenin parçasını alalım.

Burada iki dik kenar üçgen kombinasyonu görebiliyoruz. Aynı harita üzerinde belli ki birçok üçgen kombinasyonu yapılabilir. Bunlardan bir diğeri de şöyle:
Şayet forumda bir diğer başlık altında olmakla birlikte 7242 nolu katkının kapsamındaki videoyu açacak olursanız, başında bu üçgenleri hemen görürsünüz.
Kuşkusuz, o bir antimasonik/antisemitist bir gösterim olduğu için işin içinde art niyet var. Amaç, buradaki oluşumda İsrail bayrağında da yer alan altı kollu yıldızın varlığını vurgulamak. Bunu o kadar çok yapan olmuştur ki?... 1 dolar üzerinde yapılmış ne spekülasyonlar var. Kültür haznesi yetersiz olanları hatta okumuş bilgisizleri bile böylelikle kandırabilirler. Kandırıyorlar da...
Elbette bir simge ve bir amblem olarak genelde altı kollu yıldız, kimilerince “Süleyman’ın mührü”, kimilerince “Davut’un kalkanı”, kimilerince “Siyon” diye anılan bu geometrik biçim üzerinde ayrıca tartışılabilir. Neden bunun İsraillilere özgü olmadığı anlatılabilir; anlayabilene ya da ön yargısızca anlamaya niyetli olana… Hiç de küçümsenemeyecek denli geniş bir konudur bu
Böyle planlı bir kentte bu tarz geometrik biçimlenmeler olur. Yurdumuzda bunun örneklerini pek seyrek olarak görebilmekteyiz; doğru dürüst şehir plancılığı yapılmamış olduğu için. Yapılmış olduğu halde uygulanamamış olduğu için. Dün, Tekirdağ’dan İstanbul’a doğru ve özellikle İstanbul Büyükşehir alanındaki bölgeleri vurmuş olan sel afeti üzerine, bir televizyon kanalında bu konuda yine yakınıyordu teknik akademisyenler.
Washington D.C. kentindeki bu özellik, coğrafyadaki geometrik ilişkilere bir örnek sayılamaz. O bir kent planıdır; coğrafya alanına girmez.
Bu nedenle, bir sonraki iletimde kentleri bir yana bırakıp, kırsal alana çıkacağım. Asıl olay orada. Bu sadece bir başlangıçtı; bu gibi ilişkilerin bu konu kapsamına girmeyeceğini göstermekti amacım.
Ancak başlamadan önce yararlandığım kaynakların bir listesini vereyim; belki bu arada bir göz atmak isteyen olur.
www.maknap.com/mysterytv/placeshome.hwaay.net
ascension2000.com/convergence
www.earthmatrix.comwww.vortexmaps.comdudeman.net/siriusly
www.norwegian-pentagram.comwww.renneslechateau.co.ukwww.sheepoid.comwww.geometryofplace.com/gaiamatrixwww.caithness.org