Bu dünyadaki her insan aslında hayvandır ancak uyanıp bilinç basamaklarını (on sefirottan yukarı) çıkmaya başlaması başka... Ki -bunu söyleyen- ben de hayvanım. Yaratan bunu dilemişse yapacak bi şey yok. İtiraf edip olanı kabul edip yaşamak en doğrusu.Yeterince açık olduğumu düşünüyorum ancak tabii ki istediğiniz gibi de yazabilirsiniz. Saygılar.
Estagfurullah.. Bunun bilincine vardiktan sonra hala kendinizi bu sekilde tanimlamaniz benim icin de sizin icin de uzucudur. Misal olarak cunku ben de birtak seyler paralelinde hayvan ve insan modunda varligin elbette soylediginiz gibi bir tekamül sürecinden gecirildigi hakkinda az cok kendimce birseyler farkettigimden bunu bireysellikten cikartip genel anlamda insan olma yolunda evrim kazanan bizler icin belirtmekteyim.
Sozlerinizin acikligi yuzunden yeterli cevap verdiginiz icin cok Tesekkurler Sayin Texan..
Saygilar.
Yaratan 'bizi geliştirmek için' kötü olarak gördüğümüzü araç olarak kulanır. Mevlam neylerse güzel eyler sözünde geçtiği gibi, aslında şer gibi görünen her şey de insanın ya da insanoğlunun tekamülüne hizmet ettiği için hayırdır.
Muhakkak.. Soyleki ;
Islamin Kitabinda 7- 18. Ayet soyle der: '' Yarattiklarimizdan oyle bir ummet vardir ki, Hakka iletirler, Hak ile Adalet yaparlar ''.
--- O Sizin Gozunuzun gorebilecegi herseyi belli bir sure icin varetti : Bu, bizim dogum ile olum arasi gecen zamandir.
--- Buyugun kuculecegi, kucugun buyuyecegi ve herseyin birden yok olacagi zamana kadar : Biliriz ki, herseyi Vareden, Duzenleyen ve Kuran sadece O' dur. Sadece O' na uyariz. O'nun yolunda hizmet veririz.
Ayni zamanda 55 - 33. Ayette :
Ey Cinler ve Insan Toplulugu , Yerin ve Gogun Bucaklarindan gecip gitmeye gucunuz yeterse gidin. Ancak bu
Bilgi ve Kudretle olur.
Yani Guc ve Bilgi sayesinde yerin ve gogun bucaklarina kadar gitmemize musaade edilmistir. Madem boyle bir izin taninmissa insanogluna o zaman yerinde sayip durmasina ne hacet var dimi ama ? Demekki bize tekamül sureci ile birtakim avantajlar saglanilmis ve biz de dogal olarak hayvan olmaktan, hayvanlasmaktan kurtulmak icin bu yolu yurumemiz gerekmektedir, diye dusunuyorum.
Paylasimin icin Tesekkurler